Materiale fotografice utile

Basoreliefuri Columna lui Traian&monumentul Tropaeum Traiani-Adamclisi, jud. Constanta

Basoreliefuri fotografiate de pe Columna lui Traian, pe circumferinta, in detalii, Roma, Italia.
Columna lui Traian  41°53′45″N 12°29′03″E este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forul lui Traian, în imediata apropiere - la nord - de Forul roman. Terminată în 113, columna are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.(sursa Wikipedia)

fotografii Creative Commons copyright.


Basoreliefurile, detalii originale fotografiate, de pe monumentul Trophaeum Traiani, localitatea Adamclisi, jud. Constanta.
Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman în Adamclisijudețul Constanța, ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr.Acesta a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine. În muzeul adăpostit în interiorul acestuia se găsesc părți din monumentul original. Sursa:Wikipedia)

fotografii Creative Commons copyright.